www.olistar.com
HASAT TEKNOLOJİLERİ
Home

VİDEOLAR > MOTORLU KİRPİ




<< Geri
 
HASAT TEKNOLOJİLERİ

 

 

 

 

Zeytin, badem, ceviz, kayısı, portakal, limon, kiraz gibi çeşitli ürünlerin meyvesi, yağı, meyve suyu ülkemiz için önemli bir gelir kaynağıdır. Hasat teknolojilerinde ülkemizde önemli bir sayfa açan firmamız, değerli ağaçlarınıza verdiğiniz hassasiyeti bilmektedir. Firmamız özellikle zeytin hasadında önemli yol kat ederek, zeytin toplama ve hasadında önder bir işletme olmuş ve yerli üretime de 53 yıllık tecrübesiyle hız vermiştir. Bunun yanında İtalya ve İspanya’dan getirdiği zeytin teknolojilerini de Türkiye tarım sektörüne sunmaktadır. Hasat teknolojilerini ülkemize getiren firmamız, sizlerin daha kaliteli, daha çabuk ve ağaçlara zarar vermeden hasat yapmanızı sağlamaktadır. Ülke olarak ancak bu teknolojiler ile, çiftçimizin hak ettiği geliri elde etmesini sağlayabiliriz.

"Bir şeye muhtaç değiliz: Yalnız bir tek şeye ihtiyacımız var; Çalışkan olmak..."

  Gazi Mustafa Kemal Atatürk

İLAÇLAMA

 

 

‘’OLİSTAR’’ OT İLAÇLAMA MAKİNALARI,ZEYTİNLİK, BAĞ, BAHÇE VE BODUR AĞAÇ İLAÇLAMA CİHAZLARI İLE; 


* işgücü,zaman ve ilaçtan her zaman tasarruf sağlanır.
* İlaç bitki ve yaprakları üzerinde çok iyi tutunduğu için, ilaçlama süresi uzar ve etkin ilaçlama yapar.
* damla çapı(mikron) istenilen oranda ilaç ayarlaması yapılabilir.
* Olistar ot ilaçlama robotu ile ilaçlar zamanında, uygun miktarda ve yalnızca hedefe ulaştırılır.
* ilaçlama makinesi bitkiyi yıkamadan, kaplayarak ilaçlar ve ilaç toprağa akmaz.
* suda, sıvıda eriyen toz ve sıvı her türlü ilaç atılır.
* ilaçlama makineniz kendini en fazla bir dönemde amorti eder.
* olistar garantisinin ve üretimin tüm avantajlarını sunmaktadır.
* ürünlerimiz iki yıl fabrikasyon hatalara karşı garantili olup, yedek parça ve servis garantisi bulunmaktadır.
* sağlıklı tarım ve çevre için en iyi çözümdür.
* kredi kartlarına 6 ay taksit imkanı vardır. Denizbank üretici kartıyla da "şimdi al sezon sonunda öde" kolaylığı...
* Kullanımı kolay ve etkili olduğu için tercih edilmektedir.


YARARLI OLAN ÖZELLİKLERİ;

* Her ağacın arasına traktörün dönüşünü zorlamadan ve sıra atlatılmadan girilmektedir,t
* 20 dönüm alan, 2000lt. yerine 100lt. ile ilaçlanmaktadır.
* Su almak için harcanan zaman ve işgücü kaybı engellenmektedir. Traktörün su almak için harcadığı mazot külfeti ortadan kalkmaktadır. Hatta traktörün uygun kısmına 100' ere lt.'lik 2 depo yerleştirildiğinde, 6000lt. ilaçlı karışımın yaptığını 300lt'yle yapıp, 45 dönüm alan ilaçlanmaktadır.
* Traktörün her 1200lt su almak için harcadığı yakıt sarfiyatını, yıllık hesaba vurursanız cihaz sadece yakıttan kendisini amorti etmektedir. Bu tasarruflara; zaman, işçilik ve ilaçları da eklediğinizde tasarruf oranınız iki kat artmış olacaktır.
* Traktör sadece taşıyıcı olduğu için zorlama olmayacağından, traktörün ömrü uzayacaktır.
* En önemlisi de ilaçlamadan kaynaklanan lekeler ve kalıntı sorunu olmayacaktır.
* Eski sistem ilaçlamalarla; kullanılması zaruri ve pahallı olan, kalıntı süresini uzatan sistemik ağırlıklı ilaçlar kullanılmaktadır. Oysaki olistar ilaçlama cihazında daha ucuz olan ve kalıntı süresini uzatmayan kontak etkili ilaçlar kullanılmaktadır.
* Yaprağın her tarafına ilaç ulaştığından yani etkili ilaçlama yapıldığından, sık sık ilaçlama yapmaya gerek yoktur. Sık aralıklarla ilaçlama yapılmamasından dolayı da bir başka tasarruf elde edilmektedir.
* Cihaz uzaktan kumanda ile traktör giderken kontrol edilmektedir.
* Sadece sağ tarafta ağacın olduğu zamanlarda, uzaktan kumanda ile sadece sağ taraf ilaçlanmaktadır.
* Sadece sol tarafta ağacın olduğu zamanlarda, uzaktan kumanda ile sadece sol taraf ilaçlanmaktadır.
* Her iki tarafta ağacın olduğu zamanlarda, uzaktan kumanda ile her iki taraf ilaçlanabilmektedir.
* Yabancı ot ilaçlaması içinde yine uzaktan kumandanın kontrolünde sadece alt taraf ilaçlanmaktadır.
* Uçakla yapılan ilaçlamalarda başarı vardı, ancak yararlı böceklerde öldürüldüğünden doğal denge ve çevre zarara uğratılmaktaydı, Oysaki olistar ilaçlama cihazları aynı işi yüksekten yapma yerine traktör seviyesinden yaptığı için yararlı böceklere ve çevreye zarar vermemekte, sadece bulunduğu yerdeki ağaçları ilaçlamakta ve zararlı olan tüm böcekleri yok etmektedir.

İlaçlı zerreciklerin 1cm2 ye düşen ilaç miktarı

Damlacık Büyüklüğü 1cm2 'ye Düşen Damlacık Miktarı
400 mikron 1 damlacık
200 mikron 8 damlacık
100 mikron 64 damlacık
50 mikron 512 damlacık


OLİSTAR OT İLAÇLAMA ROBOTU ; BİTKİYİ YIKAMADAN, KAPLAYARAK İLAÇLAR


 

 

BAYİLİK
SIK DİKİM ZEYTİN FİDANI

 

Sık ve yoğun dikim hakkında,

sıkça sorulan herşey..

 

 

Sık Dikim Sistemi Nedir? Sık Dikim Zeytin Sistemi, geleneksel zeytin tarımına göre karlılığı oldukça arttıran bir ürün teknolojisidir. 90’lıyıllarında başlarındaki Sık Dikim Zeytin tarımı uygulamalarında bu yeni ürün teknolojisi ile ilgili bilinmeyen bir çok konu vardı: plantasyon süresi, ideal sıklık, uygun çeşitler, budama, gübreleme, sulama vs. 15 yılı aşan çeşitli plantasyon tecrübelerimiz bize başlangıçtaki uygulamaları geliştirmemize ve sistemi hep daha ileriye taşımamıza imkan verdi. Bu sistemin başarılı olmasında anahtar rolü oynayan sebepler; %100 makineli hasat, 3.yıldan başlayarak verim, yüksek verimlilik, yüksek kalitede yağ elde edebilme ve tüm üretimin %100’ü natürel sızma yağ olması. Başlıca Adımlar

● Makineli Hasat Traktör ve iş makinelerine takılan gövde sarsıcılar ve el tipi zeytin hasat makineleri, üzüm toplama makinesi olarak kullanılan makinenin aynısı sık dikim zeytin toplama için de kullanılmaktadır, dolayısı ile bu makineler zeytin hasat döneminde atıl olarak bulunulabilmektedir. Bu makinelerin modifikasyona ihtiyacı olmamakta, % 98 oranın da toplama yapabilmekte, ağaca ve meyveye minimum hasar vermemektedir. 2 Saatte 10 dekar alanı hasat yapabilen ve Avrupa’da hasat maliyeti 0,06 – 0,12 TL/kg. Bu önemli adım sisteme bakış açısını değiştirmekle birlikte sistemin sahiplenilmesini sağlamaktadır. Bunun sonucunda büyük yatırımcıların geniş alanlarda değerlendireceği yatırım modelini olarak görülmeye başlanmış ve geleneksel zeytin tarımı yapanlarında mevcut uygulamalara bir alternatif getirmesi sebebi ile ilgi odağı haline gelmiştir. Sık Dikim Zeytin tarımı modeli arazi eğiminin %20’ye kadar olduğu parsellerde sorunsuz olarak uygulanabilmektedir.

● Çeşitler Çeşit seçimi, başarılı sonuç alınabilmesi için bu sistemin temel unsurlarındandır. Plantasyonlara büyüme gücü düşük olan 3 çeşit ile başlanmıştır; Selection ;Arbequina Irta i-18 Arbosana i-43 Koroneiki i-38. Son yıllarda bu sisteme dahil olan 2 çeşit geliştirilmiştir. Sikitita Tosca 07 Toplam çeşit sayısı sınırlı olmakla birlikte Cordoba üniversitesi ile ortak geliştirilen bir program çerçevesinde araştırma ve geliştirme bölümümiz çeşit sayısını arttırmak üzere yoğun çalışmalarını sürdürmektedir.

● Fidanların Genetik ve Sağlık Durumu Üretim prosesimize entegre ettiğimiz izlenebilirlilik sayesinde üretim sürecinin her aşamasına geri dönülebilmekte ve fidanlar tespit edilebilmektedir. Mevcut seralarımızın kapasitesi ve şartları periyodik olarak gerçekleştirdiğimiz hastalık ve zararlı kontrolleri en ideal şartlarda yapmamıza olanak sağlamaktadır. Tüm bu tedbirler sık dikim fidanlarını en yüksek kalite üreticilerimize sunmamızı sağlamaktadır.

● Makineli Dikim Lazer sıra ekipmanlı, ilaçlama üniteli tek veya iki sıralı dikim makineleri ile dikim gerçekleştirilebilmekte ve dikimle beraber çıkış öncesi herbisit ilaçlaması yapılabilmektedir. 5 kişilik bir ekip ile günde 7000-9000 fidan dikilebilmektedir ● Mekanik Budama Sık Dikim Sistemi yüksek seviyede mekanik budama olanağı sağlamaktadır. Bu sayede işletme giderleri olabildiğince düşmektedir. Yaz döneminde yıllık olarak tepe kesme (2,5m den itibaren ) ve alt dalların kesilmesi (yerden 60 cm yüksekliğe kadar) makineli hasata uygun çalışma koşulunu sağlanması için önemlidir. Tüm işlemleri traktöre takılabilen aparatlarla veya kendi yürür makinelerle yapmak mümkündür. SİSTEMİN TEMEL ÖZELLİKLERİ

●Dikim Sıklığı Dikim sıklığı çeşit özelliğine, toprak verimliliğine ve sulama imkanına göre farklılık gösterebilmektedir. Sıra üzeri 1,35 ile 1.5 m ve sıra arası 3,5 ile 4 m arasında değişebilir. Zeytin ağacı boyu 2,5m ile sınırlandırılması sürekli büyümeyi teşvik etmesi, mükemmel ışık alma ve yıllar boyu sürekli üretim için en uygun yüksekliktir.

● Ana Dal Formasyonu Sık Dikim Sisteminin karakteristik özelliklerinden birisi ana dal’ın yapılandırılmasıdır. Bu yapılandırma ilk 3 yıl boyunca destekleme ve budama aktiviteleri ile yapılır. Fidanın büyüme sürecinde her 20cm de desteğe bağlanır ve fidan boyunun üçte biri ölçütünde alt dallar temizlenir. Bu temizleme toprak seviyesinden 60 cm yüksekliğe kadar devam eder. Destek olarak 2m yüksekliğinde bambu tipi destek materyali tercih edilir ve fidan 2,5 m yüksekliğe ulaşınca yaz aylarında tepe kesme işlemi yapılır. ● Üretim Meyve verimi 3.yılda 300-400 kg/da olacak şekilde hızlı üretime başlar. Yıllar boyunca zeytin üretici bölgelerden sürekli alınan sonuçlar derlendiğinde ortalama verim 800-1200kg arasında görülmüştür. Sıcak bölgelerde optimum bakım şartları gerçekleştirildiğinde 1600 kg/da meyve verimi alınabilmektedir.

● Karlılık Sık Dikim Sistemi işçilik giderlerini sadece hasat işçiliğinde değil aynı zamanda budama ve dikim işçiliğinde de azaltmıştır. Geleneksel zeytin tarımında işçilik giderleri toplam maliyet içerisinde %80’e varan oranda kendini göstermektedir. Kısacası işçiliğe bağımlı olmayan ve karlılıkta çok ciddi yükseliş gösteren bu sistem her ülkede çok kısa sürede benimsenmektedir.

● Hasat Kalitesi Toplama makinesi kullanımı hızlı bir hasat ve optimum olgunlukta toplama olanağı sunmaktadır. Meyveler toprak ile temas etmeyeceği gibi zarar görmeden toplanabilmekte ve hızlı bir şekilde işlenmek üzere sevk edilebilmektedir. Tüm bu işlemler çeşitin karakteristik özelliğini ve aromasını korumasına ve yüksek kalitede zeytinyağı (%100 natürel sızma zeytinyağı) üretime olanak sağlamaktadır.